És temps de fer postals de Nadal i cal posar-hi tot l'enginy i la creativitat per realitzar targetes ben maques com les que es van realitzar l'ay passat.
Aquí podeu veure el video:
També podeu trobar més imatges a la wiki de plàstica:
Ja feia temps que em rondava pel cap la idea de treballar el gravat a l'aula. I l'any passat després de treballar l'estampació com a tècnica per la creació de textures a partir de l'obra de Klimt o Klee, vaig trobar-me amb l'obra d' Ishtar Olivera i em va encantar la possibilitat de treballar amb segells de goma i gúbies. Aquí us deixo l'adreça: http://www.ishtarolivera.com
I com que cada any l'escola realitza postals de nadal que els alumnes de 3r i 4t d'ESO s'encarreguen de portar al geriàtric i així felicitar les festes a les persones que passen les festes de Nadal allà, Vaig pensar que aquest any utilitzaria aquests gravats per il·lustrar les felicitacions i targetes de Nadal d'enguany a l'optativa de 4t d'ESO.
Quina va ser la meva sorpresa quan vaig trobar-me al fantàstic blog de Mayalen, una entrada que resultava ser el meu treball explicat de la millor manera possible. http://wwwedplasticamayalen.blogspot.com.es/
Aquí podeu veure el plantejament de l'activitat, els materials necessaris, les imatges i els tutorials. Està tot!! Cliqueu:
Aquest treball és una proposta extreta del bloc de Maribleduca que vaig trobar molt interessant i que porto realitzant ja un parell d'anys amb molt bons resultats. Els meus alumnes de tercer han de realitzar aquesta làmina procurant pensar molt bé la presentació del exercici.
Aquí en teniu la mostra del curs passat, espero que us agradi i agafeu idees.
Estudiant les lleis de la percepció visual ( Unitat 1: El llenguatge Visual) els alumnes de segon estan realitzantel principi de relació entre figura i fons.
S'ha convocat el Concurs per escollir el "logo i cartell dels fruimecres a l'escola", iniciativa que ens demana la Comissió Verda de l'escola, que aquest curs té com a objectiu el consum responsable i saludable.
I des de Plàstica aprofitem que estem treballant el Llenguatge Visual per introduïr l'activitat amb els alumnes de segon i tercer d'ESO.
Aquí teniu algus dels treballs a l'aula... encara està tot per decidir...
M'acomiado fins setembre... només volia deixar aquí l'últim video realitzat amb les vostres fantàstiques portades d'àlbum a l'estil d'un "scrapbook" o llibre de records.
Ara cal finalitzar el curs lliurant l'àlbum de feines realitzades durant aquest curs... Avui ha lliurat 3r A i demà és el torn de segons, l'optativa de quart i 3r B. Espero les vostres composicions a les portades... no oblideu els passos a seguir, els podeu consultar a la wiki de plàstica en aquest enllaç. Aviat coneixereu les notes globals de la matèria i el llistat d'alumnes que haurà d'examinar-se al setembre.
"Quadrats amb cercles concèntrics" de Kandinsky ha estat el quadre que els meus alumnes de segon d'ESO han utilitzat per reproduir textures tàctils de tota mena a partir de l'ús del collage.
Els alumnes del PDC estan restaurant el mural del Guernika de l'escola. Aquest mural es va realitzar l'any 2006, i es va fer en commemoració de l'any Picasso, participant tota l'escola. (Des de P-3 fins 4t d'ESO). Està fet amb la tècnica del collage de papers i de diferents materials (botons, plastilina, teles...). El pas del temps ha fet que es trenquin algunes parts i cal restaurar-lo a fons.
Aquí podeu veure en imatges el procés de restauració de l'obra.
Els meus alumnes de l'optativa de quart estan practicant l'encaix al dibuix, cosa que els hi costa al principi però què mica en mica dona els seus resultats.
Aquí podeu veure els seus treballs, espero que us agradin:
A partir de l'activitat AUTORETRATS TÀCTILS de segon d'ESO els meus alumnes expliquen quins materials han utilitzat i perquè a les seves creacions.
" He arrugat el paper per fer-li el cabell, i així donar-li volum." Marilyn vista per Sònia. " He fet els ulls amb botons per tal de què li ressaltin" Venus de Botticelli, vista per Sam. "Per tal de fer-li la cara, he utilitzat feltre... així dóna la sensació de tendre i suau" Venus de Botticelli vista per Hugo. "He utilitzat cabell sintètic de pinzells per reproduïr les pestanyes". Marilyn vista per Pau. "He utilitzat llana pels cabells, ja que el seu cabell semblava molt sedós. I purpurina a les parpelles, ja que es tractava d'una actriu molt glamurosa" Marilyn vista per Inés. "He fet servir fideus per simular l'aigua, ja que donen sensació d'irregularitat, semblant les onades del quadre". "El Crit" de Munch vist per l'Alba. "He fet servir paper de seda per simular les pincellades tant característiques de l'autor". Autoretrat de Van Gogh vist pel Dani. "He posat galets al cabell per fer-li les ones del cabell, ja que els galets em proporcionaven aquesta textura." Marilyn Monroe de Warhol vista per Iván.
Els meus alumnes de segon d'ESO han començat avui els seus retrats amb línia contínua. A la classe hem vist aquesta presentació sobre alguns exemples destacats d'artistes, que com Picasso practicaren l'ús de la línia contínua en els seus dibuixos.
Els alumnes de l'optativa de Plàstica de 4t d'ESO han sortit ha dibuixar al pati a partir del natural. Aquarel·les o llapis de dibuix han estat els materials escollits per realitzar aquests apunts ràpids al pati.
Ja ha arribat la primavera i el pati està maquíssim amb les flors del nostre jardí mediterrani i les jardineres.
Hola a t@ts!!! A la porteria de l'escola ja podeu veure la selecció de Punts de Llibres 2013. Demà dimarts, Diada de Sant Jordi, durant l'acte dels Jocs Florals a l'escola coneixereu qui ha estat el guanyador... Gràcies a t@ts els participants, la decisió enguany ha estat molt difícil... Continuarà...
Avui és 23 d'abril, Dia del Llibre. I voldria fer un homenatge a tots aquells il·lustradors i il·lustradores que omplen de màgia les pàgines dels llibres i contes de tot el món. Per aquest motiu els meus alumnes de l'optativa de Plàstica de quart d'ESO hauran d'escollir un text ( conte, relat, poesia, etc.) que els agradi i il·lustrar una pàgina. Per fer-ho us recomano el visionat d'un parell de videos penjats a la Wiki de plàstica i que aneu visitant el bloc Pincellades al món per anar agafant idees i per tal de què us inspireu...